23 noviembre 2010

Garikoitz Cuevas: Hereafter - Exposición de pintura en Barcelona

GARIKOITZ CUEVAS // HEREAFTER
INAUGURACIÓ: Dijous 18 de novembre de 2010, 19.30h
EXPOSICIÓ: 18 de novembre - 14 de desembre
GARIKOITZ CUEVAS
Muro y paredón, 2010
tècnica mixta sobre tela
200 x 200 x 9 cm

HEREAFTER (MÉS ENLLÀ)
Garikoitz Cuevas inaugura la seva segona exposició individual a la Galeria Trama de Barcelona titulada: “HEREAFTER” (més enllà), la mostra reuneix un conjunt d’obres, de formats compresos entre 24 x 65 cm i 200 x 200 cm.

Per a la seva segona exposició individual a Barcelona, l’artista ens presenta obra inèdita de producció recent, on es pot apreciar la seva tècnica particular de superposició i arrencament de teles, que ha aconseguit noves metes expressives aprofundint en l’estudi del color i de la matèria. El procés d’execució que origina el treball de Cuevas té, com a element distintiu, l’ús d’una formulació particular de la tècnica del décollage. Sobre allò desenvolupat al suport pictòric primari, enganxa una segona tela, sobre la qual intervé, per arrencar-la després selectivament, fent ressorgir així part d’allò que havia quedat sepultat i generar un joc d’interacció constant entre els diferents estrats que modulen l’ambivalent orografia desplegada finalment en la composició. És el que podria anomenar-se tècnica de la imaginació, que en el cas de Garikoitz Cuevas resulta certament impecable: la seva pintura és alhora un palimpsest i una delicada formulació poètica.

Contemplar la pintura de Garikoitz Cuevas és sentir harmonia i animar-se a veure més enllà de la realitat física. Quelcom ocult s’obre camí a través de capes que provoquen interès per endinsar-se en un món ple de fantasia o de possibles realitats. La seva obra creix des de la voluntat de rebel·lar-nos móns que es transcendeixen els uns als altres, en la seva fascinació per la frontera incerta entre el somni i la vigília, entre la consciència i la subconsciència, ens arrossega a no acontentar-nos només amb un sol pla expressiu, a aprofundir en allò il·limitat d’una única tela. En aquest sentit, la seva pintura contindria una re lectura molt personal d’allò que es veu i d’allò que s’amaga, xiuxiuejant-nos una revelació, provocant-nos la rebel·lió... per la matèria, pel color.

Garikoitz Cuevas (Sanlúcar de Barrameda, Cadis, 1968) ha presentat el seu treball amb continuïtat en diverses galeries espanyoles, Biennals d’Arts Plàstiques i en diferents Fires Internacionals com MACO a Mèxic D.F, MiArt a Milà i ARCO a Madrid des de 1996. Ha estat becat pel Col·legi d’Espanya a Paris i la Residència d’Estudiants de Madrid. Durant el transcurs de la seva trajectòria ha rebut nombrosos premis i beques, entre les quals cal destacar l’any 2006, el Primer Premi de Pintura de la Fundació Focus- Abengoa de Sevilla. La seva obra forma part de museus i col·leccions com la del MNCARS de Madrid, la Fundació Focus-Abengoa, la Fundació Cajasol de Sevilla, la Fundació Provincial de Cultura de la Diputació de Cadis, la Fundació Sorigué de Lleida, la Colección Unicaja, la Col·lecció Caja de Extremadura, la Col·lecció del Ministerio de Asuntos Exteriores, la Col·lecció Iberdrola i la Col·lecció Indra, entre moltes altres. L’any 2008, va presentar una exposició individual al MECA d ’Almeria.

CONTACTO


PETRITXOL, 8 _ BARCELONA 08002
TEL_93 317 48 77 // FAX_93 317 30 10

HORARIO
MARTES_VIERNES 10H30_14h // 16H_20H
SABADO 10H30_14h // 16H30_20H30

No hay comentarios: